آشنايي با لوله‌هاي اسپيرال و کاربرد آن‌ها

ساخت وبلاگ

آشنايي با لوله‌هاي اسپيرال و کاربرد آن‌ها

براي ساخت و توليد لوله‌هاي فولادي روش‌هاي مختلفي وجود دارد که يکي از اين روش‌ها روش ساخت لوله به روش اسپيرال مي‌باشد. در اين روش لوله‌هاي فولادي را به شکل مارپيچ در ضخامت‌هاي مختلف توليد مي‌کنند.

لوله‌هاي اسپيرال در سايزهاي 5 تا 120 اينج به‌صورت رول شده در بازار موجود مي‌باشد که در صورت نياز مي‌توانيد از آن‌ها استفاده کنيد. اين لوله‌ها به دليل داشتن انعطاف‌پذيري بالا، يکنواخت بودن ابعاد ساخت، خواص مکانيکي مناسب در صنايع گاز و نفت بيش‌ازپيش مورداستفاده قرارگرفته‌اند.

لوله اسپيرال

اولين لوله  اسپيرال در سال 1960 ميلادي باکيفيتي قابل‌قبول در جهان توليد شد و در صنايع مربوطه  بکار گرفته شد. در بازه زماني قبل از 1960 باوجوداينکه لوله اسپيرال در بازار موجود بود اما به دليل داشتن کيفيتي پائين تر از لوله درزدار از اقبال عمومي زيادي برخوردار نشد و در صنايع بيشتر از لوله‌هاي درزدار به‌جاي لوله‌هاي اسپيرال استفاده مي‌شد.

هرچند امروزه توليدات لوله‌هاي اسپيرال همچنان سهم کوچکي از بخش توليد را به خود اختصاص داده است اما روز به روز توليدات آن در حال گسترش مي‌باشد.

 

لوله اسپيرال

هم‌اکنون براي انتقال نفت و گاز در بسياري از مناطق جهان از لوله اسپيرال که به‌صورت درز جوش مارپيچي مي‌باشند استفاده مي‌شود. با طي کردن فرآيند تکاملي و روبه‌جلو در توليد اين لوله مي‌توان گفت که لوله اسپيرال به رقيب اصلي لوله‌هاي درز جوش مستقيم تبديل‌شده است که در بيشتر استانداردهاي بين‌المللي به موارد کنترل کيفي اين نوع لوله فولادي در کنار لوله‌هاي درز جوش مستقيم اشاره‌شده است.

 

مزاياي لوله اسپيرال

برخوردار بودن از ساختي يکنواخت

دارا بودن لوله‌هاي اسپيرال از خواص بالاي مکانيکي

ازنظر جريان روان در اين لوله فولادي، لوله‌هاي اسپيرال خلوص قابل قبولي را از خود نشان داده‌اند

با توجه به انعطاف‌پذيري لوله اسپيرال در زمان‌هايي که نياز به خم‌کاري باشد استفاده از اين لوله مناسب‌تر است.

با داشتن قيمتي مقرون‌به‌صرفه استفاده از لوله‌هاي فولادي اسپيرال هزينه کمتري را نسبت به ديگر لوله‌ها به کارفرما اعمال مي‌کند.

 

روش‌هاي ساخت اين نوع لوله فولادي

براي ساخت اين نوع لوله در حالت کلي 5 روش وجود دارد که در ادامه به معرفي آن‌ها مي‌پردازيم.

روش اول: روش موسوم به O&U: در اين روش ابتدا لوله را به شکل U درآورده و سپس به شکل O تبديلش مي‌کنند.

روش دوم: خم کردن غلتکي يا نورد هرمي: در اين روش با قرار گرفتن صفحه فولادي در بين چند غلتک انحناي موردنظر را به دست مي‌آورد و سپس درز موجود با جوش پر مي‌شود.

روش سوم: روش 2C: در اين روش دو صفحه که به شکل C درآمده‌اند را به هم با جوش دادن متصل مي‌کنند.

روش چهارم: C&O: اين روش که شباهت زيادي به روش  U&Oدارد در مرحله اول ميزان فشار بکار رفته براي خم شدن صفحه بيشتر مي‌باشد.

روش پنجم: شکل‌دهي مارپيچي: در اين روش ورق همچون رزوه‌اي که در اطراف يک پيچ قرارگرفته است به‌صورت يک لوله درمي‌آيد و درنهايت درز موجود بين لبه‌هاي ورق با استفاده از جوش پر مي‌شود.

براي ساخت لوله‌هاي درز جوش مستقيم ورق فلزي را در جهت خروج لوله وارد ماشين موردنظر مي‌کنند اين در حالي است که براي ساخت لوله‌هاي فولادي مارپيچ محورهاي نوار  ولوله زاويه‌اي را به نام زاويه ورودي يا شکل‌دهي نام دارد خواهند ساخت.

 

نحوه جوشکاري اين لوله‌ها

براي جوشکاري لوله‌هاي فولادي مارپيچ از روش قوسي زير پودري بهره برده مي‌شود. اين نوع جوشکاري که براي اولين بار در سال 1892 توسط اسلاويانوف مورداستفاده قرار گرفت در سال 1927 به‌عنوان اختراعي در خصوص روشي براي جوشکاري قوسي مواد گدازآور دانه‌اي و همچنين دستگاه جوشکاري قوسي زير پودري به ثبت رسيد.

در اين نوع جوشکاري قوس در زيرپوششي از فلاکس يا پودر مخصوص پنهان مي‌شود تا در معرض برخورد با اکسيژن قرار نگيرد و از اکسيد شدن آن جلوگيري به عمل آيد زيرا اين منطقه يکي از مهم‌ترين بخش‌هاي موجود در اين نوع لوله‌هاي مي‌باشد.

 

 انواع تيپ

 

تيپ آلومينيومي

فويل آلومينيوم ويژگي هاي بازتابنده و رسانايي عالي در برنامه هاي کاربردي با درجه حرارت بالا را فراهم مي کند. چسب سيليکون چسبندگي عالي را در دماهاي بالا فراهم مي کند اما هنوز پاکيزه است.

اين محصول نوار چسب آلومينيومي است که براي پوشاندن درزها و اتصالات در عايقکاري با عايق هاي روکش آلومينيوم استفاده مي شود . در واقع تيپ آلومينيومي آريا سيل مراحل عايق کاري را تکميل ميکند تا عايقکاري از هر جهت مطمئن شده و از پرت حرارت و انرژي جلوگيري شود.

 

متداول ترين نوع اين محصول با عرض 5 سانتي متر وحلقه هاي 50 ياردي توليد و عرضه مي شود.

نوار فويل و فايبر گلاس براي پوشش حرارت بالا در اسپري پلاسما شعله و برنامه هاي کاربردي HVOF استفاده مي شود. نوار فويل مي تواند در دماي بالا تا 500F مقاومت کند. چسب سيليکون پاک مي شود.

 

 تيپ برزنتي

اين محصول نوار چسب برزنتي است که براي پوشاندن درزها و اتصالات عايقکاري استفاده مي شود در واقع تيپ برزنتي آريا سيل مراحل عايق کاري را تکميل ميکند تا عايقکاري از هر جهت مطمئن شده و از پرت حرارت و انرژي جلوگيري شود.

اين تيپ با بالاترين کيفيت چسب در عرض هاي 2.5 ،  5  ، 7.5 ، 10 ، 15 و 20 سانتي متري و در رنگهاي مختلف به سفارش مشتري قابل توليد مي باشند .

کاربرد:

به طور معمول در صنايع تنظيم تهويه در ورق فلز و مجراي کانال استفاده مي شود.

 

مزاياي:

قدرت نگه داشتن عالي. حمايت ضد آب سازگاري عالي و چسبندگي. آسان کردن و بريدن عالي نگه داشتن قدرت.

 

ويژگي هاي نرم افزار:

بسته بندي، کم کردن، تهويه مطبوع، رنگ بندي و برچسب زدن، سيم / کابل نگه داريد، بسته بندي، آب بندي،

 

ويژگي هاي تعميرات:

سريع استيک، چسبندگي خوب، مقاومت کششي خوب، استفاده در فضاي باز، بسيار مناسب، دست قابل تحمل

 

 تيپ الاستومري

 از لوازم مورد نياز جهت نصب و استفاده از عايق الاستومري مي توان به چسب عايق الاستومري ، چسبدار،  آلومينيومي ، برزنتي و پليمري مي توان اشاره نمود.

نوار درزگير در مدلهاي مختلفي نظير پشت چسبدار (عايق چسبدار چسبي) و با نخ مسلح و نيز در ضخامت عرض هاي گوناگون (بسته به کاربرد مورد نظر) عرضه مي گردد.

استفاده از اين نوار  موجب استحکام بخشيدن به عايق ميشود و همچنين باعث پيشگيري از اتلاف انرژي (درزبندي و هوابندي) در محل درزها و شکاف ها مي گردد.

 

اطلاعات کلي درباره‌ي نوار چسب آلومينيومي

محصول نوار چسب آلومينيومي  داراي رساناي بالا و بازتابندگي است که براي پوشاندن درز ها استفاده مي شود. با به کار گيري نوار چسب آلومينيومي، کارعايق کاري تکميل مي شود و عايق کاريي از تمام جهات قابل اطمينان مي شود.

 

ساختار نوار چسب آلومينيومي

نوار چسب آلومينيومي داراي فويل آلومينيوم است.

پوشش اين فويل آلومينيومي از جنس آستر است زيرا که آستري باعث تقويت نوارچسب آلومينيومي  مي شود.

جنس چسب موجود در اين نوع نوار چسب از چسب پايه رزين است.

 

اندازه هاي نوار چسب آلومينيومي

عرض نوار چسب آلومينيومي به اندازه هاي 5، 7، 10 و… وجود دارد و در هر اندازه اي که بخواهيد توليد مي شود.

طول آنها درهر رول 25 و 50 يارد است.

 

انواع نوار چسب آلومينيومي

نوار چسب آلومينيومي ساده:  اين نوع نوار چسب ها داراي مقاومت معمولي هستند و همين طور نوار چسب ساده به آساني توانايي برش را دارد حتي با انگشتان دست نيز مي توان آن را برش داد.

نوار چسب آلومينيومي مسلح(نخدار): اين نوع نوار چسب ها داراي مقاومت بالاتري نسب به نوار چسب ساده هستند و همين طور آنها را نمي توان خيلي راحت برش داد بلکه بايستي با چيزي تيز مثل چاغو يا کاتر يا قيچي برش داد.

 

 ويژگي ها ي نوار چسب آلومينيومي :

چسبندگي بسيار خوب و بالاي نوار چسب آلومينيومي:  اين ويژگي آنها موجب شده است که نقاطي که در عايق الاستومري به شکل لب به لب به هم رسيده اند. به شکل کامل پوشيده شده و مانع ورود عوامل مخرب مثل آب باران، برف و رطوبت مي شوند. علاوه بر اين ها از تخريب نور آفتاب نيز جلوگيري مي کنند.

پوشش و درزبندي بسيار خوب:  اضافه بر پوشش اتصالات عايق الاستومري، از اين نوع نوار چسب به منظور درزبندي و پوشش اتصالات پشم شيشه و پشم سنگ و فايبرگلاس نيز مصرف مي شود.

داراي مقاومت بالا: به دليل داشتن مقاومت بالاي نوار چسب آلومينيومي و ساختار خوب آن، به آساني اين امکان وجود دارد تا از آن به منظور عايق هوا براي رابط هاي متصل شده به انواع کانال فلکسيبل و خرطومي، به کار گرفت.

مقاومت بالاي نوار چسب آلومينيومي در برابر گرما و سرما: به دليل داشتن مقاومت بالا در برابر گرما و سرما، اين امکان وجود دارد تا از آن در روند نصب و راه انداختن گرمکن هاي بزرگ به کار گرفت.

قابليت برش آسان: اين نوع نوار چسب ها را به راحتي مي توان برش داد.

داراي رنگ نقره و براق: به دليل داشتن اين رنگ مي توان از آن در مکان هاي اکسپوز استفاده کرد.

داراي کيفيت فوق العاده: به دليل داشتن پوشش آستري از کيفيت بالا برخوردار است.

 

کاربرد نوار چسب آلومينيومي:

پوشاندن اتصالات و درزها در عايق کاري: يکي از کاربرد هاي نوار چسب آلومينيومي به عنوان درزگير هاي اتصالات عايق الاستومري است.

استفاده در لوازم خانگي، مخابرت ساختمان، برق الکترونيک، خودروسازي و ديگر صنايع

تحمل کشش بسيار بالا: به دليل داشتن مقاومت بالا و داشتن نخ در بين چسب داراي کشش بالايي است.

پيکربندي کانال ها:  همه ي گوشه هاي کانال ها توسط نوار چسب آلومينيومي به هم متصل شده اند.

کاربرد آنها در نما: بخاطر داشتن رنگ نقره اي و براق مي توان به آساني از آن در نما(اکسپوز) استفاده کرد.

 

عايق لوله اي ساده :

عايق لوله اي ساده، محافظ بسيار مناسبي در برابر کندانس، کپک و قارچ و هدر رفت انرژي در پروژه هاي صنعتي، مسکوني و تجاري محسوب گرديده و جهت عايقکاري لوله کشي سرد و گرم و اتصالات آنها در محيط هاي داخلي مورد استفاده قرار مي گيرد.

عايق لوله اي ساده از سايز ?/? اينچ تا ? اينچ و در ضخامت هاي ?، ?، ??، ??و ?? ميليمتر در دسترس بوده و براي انواع لوله هاي فولادي، مسي و چند لايه قابل استفاده مي باشد.

 

اطلاعات نصب لوله اي ساده :

جهت نصب عايق لوله اي ساده، عايق را از دو لبه برش داده و پس از قرارگيري بر روي قطعات و اتصالات ، در طول بوسيله چسب مخصوص عايق الاستومري متصل مي گردد.

 

مزاياعايق لوله اي ساده :

عايق لوله اي ساده سبک و انعطاف پذير بوده  و ضريب انتقال حرارت پاييني دارند.استفاده از اين عايق ها موجب صرفه جويي درهزينه هاي انرژي شده وعمليات نصب آن براحتي صورت مي گيرد. عايق لوله اي ساده مقاومت بالايي در برابر نفوذ رطوبت و بخار، خوردگي، رشد قارچ و کپک ، آتش، روغن و مواد شيميايي داشته و بدون HCFC, HFC, CFC و گرد و غبار و الياف مي باشد.ضمنا هيچ گونه حساسيت پوستي و تنفسي براي کاربر يا نصاب ايجاد نمي کند.نگهداري و نظافت آسان از ديگر مزاياي اين دسته از عايق هاي الاستومري به شمار مي رود.

 

کبوتر...
ما را در سایت کبوتر دنبال می کنید

برچسب : آشنایی,با,لوله‌های,اسپیرال,و,کاربرد,آن‌ها, نویسنده : کاووسی فر psttudentt بازدید : 220 تاريخ : چهارشنبه 22 آبان 1398 ساعت: 7:54

لینک دوستان

خبرنامه